0 (552) 461 11 39
EnglishTurkish

Simultane Çeviri Nedir?
İngilizce bir kelime olan ‘simultaneous’ kelimesinden, dilimize simultane olarak geçen ‘Simultane’ kelimesinin türkçe karşılığı eş zamanlı çeviridir. Anlayacağınız üzere simultane çeviri, aynı anda yapılan çeviri anlamına gelir.. Simultane çeviri yapan kişi, bir konuşma veya diyalog sırasında, herhangi bir zaman atlaması olmadan direk olarak kaşı tarafa çeviri yapar.

Simultane Çeviri Hizmetinene Hangi Alanlarda İhtiyaç Duyulur?
Genellikle uluslararası alanlarda yabancı konuşmacıların yer aldığı sempozyum, konferans ve benzeri etkinliklerde simultane çeviriye ihtiyaç duyulmaktadir. Simultane çevirinin kullanıldığı diğer alanlar ise diplomatik toplantılar veya görüşmeler, televizyon, canlı yayınlar, dinleyicilerinin uluslararası kitleye sahip olduğu alanlarda da simultane çevir kullanımı tercih edilmektedir.

Simultane Çeviri Nasıl Yapılır?
Simultane çeviri yapılırkan tercüman, ses geçirmeyen özel bir odada oturur ve bir kulaklık yardımıyla çevireceği dildeki konuşmayı dinler. Daha sonra dinlediği konuşmayı eş zamanlı ve eksiksiz bir biçimde çevirir. Tercümanın çevirdiği konuşmalar ise hedef dildeki kişiye yine bir kulaklık yardımıyla ulaşır ve dinleyiciler tercüman aracılığı ile konuşmacı kişinin sözlerini anlayabilirler. Simultane çok zor ve özel bir yöntemdir. İletişim sırasında aksaklıklar olmaması için oldukça hassas davranılması gereken bir konudur. Bunun yanısıra, simultane çeviri yapılırken yapısal dil farklılıkları sebebiyle bir takım problemler ortaya çıkabilir. Örneğin, cümlede fiili başta olan bir dil için tercümanın cümlede ne dendiğini anlayabilmesi bakımından konuşmacının cümlesinin bitmesini beklemesi gerekmektedir. Bu tip durumlarda tercüman cümleyi tamamen dinleyip daha sonra hızlı bir şekilde çevirisini yapmalıdır. Simultane çeviri yapma işi tercüman açısından oldukça beyin yoran bir iş olduğu için bir tercümanın belli bir süre çeviri yapıp, belli bir süre dinlenmesi gerekmektedir. Bu yüzden kabinlerde, konuşmanın uzunluğuna da bağlı olarak, iki veya üç tercümanın bulunması gerekebilir.

Simultane Çeviri Fiyatları
Kaliteli hizmet, doğru sonuç ve uygun fiyatları www.tercumedunyasi.net iletişim adreslerimizden bizlere ulaşarak alabilir yada “Fiyat Teklifi Al” butonuna basıp bizlere örnek belgelerinizi göndererek hızlı sonuçlar alabilirsiniz.